Janssons Fristelser

Ingredienser
(4 personer):

 

Lidt BRØNDUM KUMMENAQUAVIT

2 spsk. smør

2 store løg i skiver

800 g kartofler, supertynd skivet

Ca. ½ l fløde13%

Ca. 100 gansjoser

Salt og peber

 

Opskrift:

  

Smør et gratinfad. Brug resten af smørret til at sautere løgene i, til de er møre og gyldne.

 

Kog panden af med en smule BRØNDUM KUMMENAQUAVIT.

 

Tilsæt fløde og kartofler, og varm det op til kogepunktet under omrøring. Krydr med salt og peber (

PAS PÅ med salten). Fordel nu halvdelen af
kartoflerne i bunden af fadet, tilføj løg og ansjoser, og luk af
med resten af kartoffel-flødeblandingen.

 

Bag retten i ovnen ved 200 grader i ca. 30 minutter, til
overfladen er pænt gylden.

 

Servér med et glas BRØNDUM KUMMENAQUAVIT. Det er kræs